Ο ύστατος αποχαιρετισμός στον 29χρονο συγκυβερνήτη Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα την ώρα που ο πατέρας και η μητέρα του εκφώνησαν τους επικήδειους λόγους τους.

«Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός, δεν παραπονιόσουν ποτέ για τίποτα. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου» είπε η μητέρα του και συνέχισε: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Αγγελάκος μου που τόσο θαύμαζα».

Δείτε επίσης: Αντιπτέραρχοι οι δύο πιλότοι του Phantom – Τα αναπάντητα ερωτήματα για την πτώση

Στη συνέχεια του αφιέρωσε στίχους από το τραγούδι «ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός…»

Στον επικήδειο, ο πατέρας του Μάριου Τσουρούτσικα, ανέφερε: «Πώς ένας αθυρόστομος και κυνικός σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς».

Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού.

Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα. Μακάρι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου – κάπου.

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας κηδεία Τρίπολη
(INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του υποσμηναγού Τουρούτσικα  παρακαλεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του «Δεκάζειου» Γηροκομείου Τριπόλεως.

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας κηδεία Τρίπολη
(INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών γύρω από τις συνθήκες και τα αίτια, που οδήγησαν στη μοιραία πτώση του Phantom.

Σημειώνεται ότι ειδικοί έκαναν λόγο για τρία κυρίως ενδεχόμενα σχετικά με την πτώση του μαχητικού. Ανθρώπινο λάθος, τεχνικό πρόβλημα και απρόοπτο γεγονός εξετάζεται εάν έκαναν το F-4 Phantom II να πέσει στη θάλασσα παρασύροντας στον θάνατο τους δύο πιλότους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δευτερόλεπτα πριν μαχητικό αεροσκάφος πέσει στη θάλασσα οι πιλότοι πραγματοποιούσαν κλειστή στροφή κινούμενοι σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης, με ταχύτητα 800 χλμ/ώρα.

«Φως» στο τι πραγματικά συνέβη αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση του πληρώματος στο προπορευόμενο Phantom με το οποίο συμμετείχε ταυτόχρονα στην άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί